På Himmerland Fri Fagskole er der 4 niveauer:

10. klasse

Hvis du vælger "10. klasse" aflægger du en 10. klasses prøve i fagene Dansk, engelsk , matematik

Du får herudover muligheden for at vælge tysk og /eller fysik. For at gøre dig klar til erhvervslivet vil der i forløbet være indtil 6 ugers brobygning/ praktik. For at klargøre dig til dette skal du vælge et værksted din undervisning tager udgangspunkt i.
Efter endt forløb kan du starte på en erhvervsuddannelse, STX eller HF

Erhverv kan opbygges på forskellig måde alt efter hvor du er i dit liv

Erhverv er for dig der ikke ønsker 10. klasse men ønsker udfordringer på en anden måde.

Erhverv er giver dig følgende muiligheder for at blive klogere på din fremtid inden for en uddannelse.

Parat til job

Parat til job er for dig der skal bruge lidt længere tid på at komme gennem en uddannelse. Du skal tale med din kommune og her være i målgruppen for et særligt tilrettelagt forløb.

På dette forløb er der tilknyttet en  særlig mentor. Du vil have mulighed i at dygtiggøre dig i dansk og matematik. Der bliver jævnligt truffet aftaler omkring hvad næste skridt er.

Akademi

Akademi er for dig der vil udforske verden omkring dig. Du har brug for et kompetencegivende fag, f.eks. et gymnasie fag. Du får mulighed for at fordybe dig.

Det kan være du kommer fra gymnasiet og trænger til et ophold der giver dig mulighed i at fordybe dig.